Lövsta Future Challenge & Urban Delis hållbara matinitiativ fortsätter i samarbete med Djursholms ridklubb!

Till helgen är det dags för Lövsta Future Challenge Dressage fjärde kvaltävling för Unga hästar och U25-ryttare som går av stapeln under Elitdressyren på Djursholm. Under tävlingarna kommer Urban Deli att bjuda både ryttare, funktionärer och domare på sin hållbara och vegetariska mat – ett initiativ som startades redan i våras under vårdressyren i Flyinge.

Sedan starten 2011 har Lövsta Future Challenges ambition varit att vara den katalysatorn som inspirerar hästnäringen i Sverige till att arbeta mer hållbart. Som ett led i att påverka tävlingsarrangörer till mer hållbara evenemang vill Lövsta Future Challenge tillsammans med Urban Deli nu även erbjuda hållbara matalternativ på utvalda kvaltävlingar.

Efter ett lyckat pilotprojekt i Flyinge under våren fortsätter nu Urban Deli förse ryttare med vegetarisk mat under den fjärde kvaltävlingen av Lövsta Future Challenge under Elitdressyren den 13-15 september.

”Vi vill vara en hållbar tävling och jobba med sunda värderingar när kommer till så väl kost som miljötänk. Vi är glada över att UD som gör god mat som har tagits fram på ett sätt som är gott för människor, djur, miljö och klimat, utan onödigt resursslöseri. UD är också en inkluderande arbetsplats där alla, precis som i stallet, är välkomna, oavsett ursprung, tro, sexuell läggning, ålder eller kön.” – säger Kajsa Larsson, projektledare Elitdressyren Djursholms Ridklubb

Urban Deli är en blandning av matbutik, saluhall, bar och restaurang som idag finns i Stockholmsområdet. Urban Deli jobbar aktivt med att minska sin klimatpåverkan och erbjuder därför näringsrika och vegetariska matalternativ där köttfärs har ersatts med baljväxtfärs. Baljväxtfärsen är svenskodlad och framtagen på Torsåker gård, utvecklingscentrumet för hållbara livsmedel som drivs av den icke vinstdrivande hållbarhetsorganisationen Axfoundation.

“Det känns riktigt bra att kunna fortsätta initiativet vi startade i våras, att erbjuda fler vegetariska och ekologiska matalternativ på våra ridsporttävlingar. Extra roligt är det att vi den här gången har möjligheten att låta ännu fler ta del av maten!”, säger Jesper Weidlitz, affärsutvecklare Urban Deli.

Under dressyrtävlingarna på Djursholm Urban Deli bjuda deltagare och funktionärer på tre olika empanadas på baljväxtfärs, bladspenat och veganska alternativ som serveras med sallad och olika dippsåser. Alla tre empanadas kommer även att finnas till försäljning på plats.