Lövsta Future Challenge

Många anmälningar till andra kvalet i Lövsta Future Challenge Dressage

Till helgen är det dags för det andra kvalet i Lövsta Future Challenge Dressage. Hela 42 ekipage är anmälda till de båda avdelningarna, ett gott vårtecken för svensk dressyr. Utvecklingen sedan Lövsta Future Challenge Dressage startade är tydlig, fler talanger tar sig upp till Grand Prix.

Lidköpings ridklubb har varit arrangör av Lövsta Future Challenge-kval sedan starten och i år är 19 ekipage är anmälda i avdelningen Unga ryttare och 23 i avdelningen för Unga hästar, vilket är rekord.
– Vi ser fram emot en spännande kvalomgång i Lidköping. Det är många väldigt duktiga ekipage som ställer upp i år och det kommer bli tuff konkurrens om finalplatserna, säger Peter Härnstam, tävlingsledare för Lövsta Future Challenge Dressage.

Med undantag för andra året 2013 så har antalet startande i Lövsta Future Challenge Dressage ökat för varje år och samtidigt ser vi också att kvaliteten förbättras.

Nivån höjs hela tiden och det är också en av våra målsättningar, att få fram fler dressyrekipage som kan nå Grand Prix på en internationell nivå. Målet är också att ha två ekipage som gått Lövsta Future Challenge på startlinjen i OS i Tokyo 2020, säger Louise Nathhorst, initiativtagare till tävlingen.

Inför helgens kval ligger Sandra Dahlin och Ichi i topp i rankingen för Unga hästar och Isabella Tovek med Happiness 26 för Unga ryttare.

Hela listan med anmälda ekipage till årets omgång av Lövsta Future Challenge hittar du på:
http://lovstafuturechallenge.se/dressage/deltagare-2017/
Rankinglistan uppdateras live vid varje kvaltillfälle och finns här:
http://lovstafuturechallenge.se/dressage/ranking/

Foto: Malin Larsson/malinlarsson.se