Många nya stjärnor i andra kvalomgången av Lövsta Future Challenge Dressage

Det bubblar av talang i dressyr-Sverige och drygt 40 av morgondagens stjärnor gör upp om nya poäng i Lövsta Future Challenge Dressage i Lidköping på lördag. I ledning inför andra kvalomgången hittar vi Isabella Tovek på Sam Donnerhall (U25) och Jeanna Högberg på Fiorucci Ht (Unga hästar).

– Det känns jätteroligt att vi har så många unga talanger, både ryttare och hästar, på så hög nivå i svensk dressyr. Det blir en intressant kvalomgång på lördag, där det finns chans att se framtida OS-deltagare, säger Kristina Berggren, tävlingsledare för Lövsta Future Challenge Dressage.

Intresset bland satsande dressyrekipage är fortsatt stort för Lövsta Future Challenge och till helgen är 22 ekipage anmälda i avdelningen U25 och 20 i avdelningen Unga hästar. Ledaren i U25, Isabella Tovek, är på plats med både Sam Donnerhall och Happiness 26. Bakom sig i rankingen har hon för tillfället Lina Dolk/Biggles 1015, Emma Jönsson/Tango och Nina Rademaekers/Dorano och de står alla på startlinjen i Lidköping med förhoppningar om att samla fler poäng.

I avdelning Unga hästar är 20 ekipage anmälda och det finns goda chanser för bland andra Karin Öljemark/Samson och Mattias Jansson/Constantine P att avancera på rankingen och ta över ledartröjan då Jeanna Högberg och Fiorucci Ht står över den här gången.

Förra året vann Emma Jönsson på Tango (bilden) kvalet för U25-ryttarna i Lidköping. Vem som tar hem kvalet den här gången avgörs på lördag.