Nina och Marina i topp i Everlöv

Marina och Nina toppade tredje kvalet av LFC Dressage

På midsommardagen reds traditionsenligt den tredje omgången av Lövsta Future Challenge Dressage i Everlöv. Nina Rademaekers och Dorano tog hem klassen för U25- ryttare och Marina Mattson och Quartermain gjorde en övertygande uppvisning i klassen för de unga hästarna.

I klassen för ryttare under 25 år var det jämnt i toppen med fina ritter på hög nivå som berömdes av domarna. Nina Rademaekers och Dorano tog hand om segern med hela 70 procent tätt följd av Lina Dolk och Biggles med 69, 951 procent. Tredjeplatsen reds hem av Denise Ljungkvist på Soega med 68, 039 procent. Vinsten i tredje omgången gör att Nina seglar upp på en andraplats i tabellen och är därmed ett steg närmare finalen på Friends Arena.

En överlycklig Nina tackar sin Dorano på sociala medier efter segern.

”Tack för att du gör mina drömmar till verklighet”

I klassen för de unga hästarna var det ingen som rådde på suveräna Marina Mattson och Quartermain som gjorde ännu en stark uppvisning och slutade på 74, 118 procent. Tvåa i klassen blev Rasmus Haid Bondergaard på San Andreas med 71, 029 procent och trea Karin Öljemark på Samson med 68, 431 procent.

Efter tre kval ligger Lina Dolk och Biggles fortfarande i topp i rankingen för U25- ryttarna medans Marina Mattson har kopplat greppet i klassen för de unga hästarna. Målet är en biljett till Sweden International Horse Show dit de fyra bästa ekipagen per ålderskategori tar sig. Ekipagen samlar poäng vid fem kvaltillfällen under året. Nästa omgång av Lövsta Future Challenge Dressage rids i Linköping 31 augusti till 2 september.

Den aktuella rankingen efter tre omgångar hittar du HÄR

Foto: Kim C Lundin