Marina och Quatermain bäst i Lövsta Future Challenges andra kval

Hon kunde ridit i avdelningen för U25-ryttare, men Marina Mattsson valde att starta sin Quatermain i avdelningen för unga hästar i stället. Och där satte hon flera gamla rävar på plats när de kammade hem segern.

Marina Mattsson har haft valacken Quatermain (val HANN f-09 e Quaterback – Wilawander äg Hannell Dressage Stable AB) i tre år nu och tävlat framgångsrikt upp till Intermediaire I. Nu hoppas hon att de snart är redo att ta klivet upp till Grand Prix och de satsar mot U25-EM i sommar.
− Han har talang för Grand Prix. Han har lätt för samling, är mjuk, elastisk och samarbetsvillig, och dessutom är han så cool mentalt, säger hon till Tidningen Ridsport.
I kvalet i Lidköping vann ekipaget på 74,412 procent före Rasmus Haid-Bondergaard och San Andreas (val HANN f-07 e Sandro Hit – Oltman äg Norrehee dressage stable AB) på 69.657 %.

Jag har ridit Lövsta för unga ryttare tidigare, och kunde ha gjort det i år med, men bestämde att starta i klassen för unga hästar i år, säger Marina Mattsson till Tidningen Ridsport.

Nitton ekipage kom till start i avdelningen U25 och där toppade Lina Dolk med gentlemannen Biggles 1015 på 70.343% före Nina Rademaekers på Dorano som red ihop 69.657 %. Emma Jönsson knep både tredje och fjärde plats med Santo Domingo respektive Tango.
Upp i ledning i avdelningen U25 gick därmed Lina Dolk på Biggles, följd av Isabella Tovek på Sam Donnerhall och Nina Rademaekers på Dorano. I avdelningen Unga hästar ligger Jeanna Högberg på Fiorucci Ht och Marina Mattsson och Quatermain i delad ledning och Karin Öljemark på Samson på tredje plats.

Foto: Anna Fux