Morgondagens stjärnor redo för säsongstarten av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar

Till helgen drar den sjunde säsongen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar igång. Startskottet går i samband med tävlingarna under Norrköping Horse Show 3-6 september. Det är fem åtråvärda platser till finalen i Scandinavium som står på spel.   

Det är ett starkt startfält som ska slåss om de populära finalplatserna. Supertalangen och unghästberidaren Pontus Berndtsson deltar med hela fyra hästar i första kvaltävlingen. Det är första gången han kommer till start med så många hästar i ett Lövsta Future Challenge-kval.

—”Det är ju lite att bita i med så tight mellan starterna. Norrköping är en så bra tävlingsplats, det är tacksamt när det inte är så långa avstånd. Att delta i Lövsta Future Challenge har varit målet i år och det vi verkligen har satsat på med de här hästarna, så det ska bli spännande att se vad vi kan leverera. Det roliga med att delta i Lövsta Future Challenge är ju att man har chansen att rida i Scandinavium och i den internationella miljön, vilket är väldigt utvecklande för både hästar och ryttare. Jag har själv inte ridit i Scandinavium tidigare, så det hade varit riktigt kul att ta sig dit nu.” säger Pontus Berndtsson.

Pontus Berndtsson har sedan flera år tillbaka jobbat som unghästberidare hos Sven Ingvarsson i Kungsbacka. Sven Ingvarsson har under många år tagit fram hästar till den yttersta världseliten. Några av dem är Christian K, Hansson WL, Cute S, Cafino, Casanova samt Fleur de Láube som bland annat startat internationella 1,60-klasser med Jessica Springsteen.

Under helgen i Norrköping går de sexåriga hästarna två kvalomgångar och en finalomgång. Det första kvalet rids under torsdagen och det andra kvalet rids under fredagen. De 28 bästa hästarna från de tidigare två kvalen går vidare till söndagens finalomgång. Då avgörs det vilka fem hästar som kniper biljetterna till finalen under Gothenburg Horse Show 2021.

För Sveriges bästa sexåriga hästar finns det två möjligheter att kvala till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar. Förutom det första kvaltillfället under Norrköping Horse Show kan man även kvala under Breeders Trophy på Flyinge i början av oktober. Där får ytterligare fem hästar en åtråvärd biljett var och utöver det får också vinnaren av SWB Stallion Trophy en plats i finalen under Gothenburg Horse Show 2021.

Fullständiga regler för tävlingen hittar ni här och startlistan hittar ni här.

Foto: Roland Thunholm