Morgondagens talanger redo för säsongstarten av Lövsta Future Challenge Dressage

I helgen går det traditionsenliga startskottet för Lövsta Future Challenge Dressage i samband med vårdressyren på Strömsholm. Nu får nya talangfulla U25-ryttare och blivande Grand Prix-hästar chansen att slåss om platserna till den prestigefyllda finalen i Friends Arena, som från och med 2020 är utökad till två klasser under två dagar.

Lövsta Future Challenge är talangutvecklingsprogrammet som har som målsättning att utveckla svensk ridsport genom att ge unga hästar och ryttare rätt förutsättningar att utvecklas mot internationell Grand Prix-nivå.

På lördag är det dags för det första kvaltillfället på Strömsholm, där flera nya talanger har chans att samla värdefulla poäng i jakten på finalplatserna till Friends Arena. I startfältet ser vi några nya tillskott såväl som några välbekanta namn. Emma Jönsson har tidigare ridit Lövsta Future Challenge och den här säsongen kommer hon att delta med Donizetti 39 och hennes 9-åriga Gerion. Emma och Gerion kvalar in bland de unga Grand Prix-hästarna och bland U25-ryttarna, men Emma har valt att satsa på U25-divisionen då det är hennes sista år som U25-ryttare.

—”Jag är väldigt laddad inför Lövsta-säsongen jag har framför mig. Jag tävlar mitt sista år som U25-ryttare och mina hästar Donizetti och Gerion är i fin form. Vi har tränat ordentligt i vinter och filat på många detaljer som jag hoppas jag kan visa på tävlingsbanan.” säger Emma Jönsson.

Tinne Vilhelmson Silfvén, som är en av grundarna till Lövsta Future Challenge, ser fram emot den nionde säsongen av Lövsta Future Challenge Dressage.

—”Det är fantastiskt att tävlingen har vuxit så mycket under de här hittills åtta säsongerna. Det är roligt att se att Lövsta Future Challenge har blivit en så värdefull del för unga talanger i deras satsningen på väg mot en internationell Grand Prix-nivå. Nu ser vi fram emot ytterligare en framgångsrik säsong med våra samarbetspartners runt om i landet!” säger Tinne

Reglerna för serien är i stort sett desamma som förra året vilket innebär att tävling riktar sig till två målgrupper av talanger, unga ryttare upp till 25 år och unga hästar upp till 11 år. De första fyra kvalen rids i Intermediaire II och det sista kvalet och finalen rids i FEI Grand Prix U25 samt i det nya programmet FEI Grand Prix Young Horses. De fyra ekipagen som samlat flest poäng i varje kategori efter de fem kvaltillfällena tar sig vidare till finalen, som från och med 2020 är utökad till två klasser under två dagar.

Information om regler till Lövsta Future Challenge Dressage hittar du här.

Foto: Kim C Lundin