Nina och Marina toppade finalen av Lövsta Future Challenge Dressage

På fredag förmiddag gick finalen av säsongens Lövsta Future Challenge Dressage av stapeln under Sweden International Horse Show på Friends Arena. Åtta unga talanger gjorde upp om segern i den prestigefyllda finalen, fyra unga ryttare och fyra unga hästar.

Finalen inleddes med de unga ryttarna där Nina Rademaekers och Dorano var först ut. Ekipaget inledde starkt och belönades med 68,410 procent. Det räckte hela vägen till seger för Nina som gör sitt sista år som U25- ryttare. Blott 17- åriga Cecilia Berglund Bergåkra tog hand om andraplatsen med Duschesse på 67,281 procent och visade att de är ett ekipage för framtiden. Lina Dolk och Biggles 1015 red hem tredjeplatsen med ett känslosamt framträdande.  Trotjänaren Biggles gjorde sin sista start på tävlingsbanan och hyllades av publiken med stående ovationer. Emma Jönsson och Donizetti 39 som gjorde sin första start någonsin på Friends Arena tog hand om på fjärdeplatsen.

Jag har drömt om det här sen jag var liten! Bara att få komma hit till Friends känns som en seger i sig, att sen gå och vinna hela finalen är helt fantastiskt! Jag har världens coolaste häst och kunde verkligen njuta inne på arenan under ritten, säger Nina Rademaekers.

Efter de unga ryttarna var det dags för de unga hästarna att inta arenan och där höll favorit- tippade Marina Mattsson och Quartermain för trycket och vann finalen av Lövsta Future Challenge Dressage för andra året i rad. Ritten belönades med fina 74,769 procent av domarna.

Jag älskar att rida på Friends Arena och det är verkligen kul att tävla på hemmaplan! Den här satsningen betyder väldigt mycket både för oss ryttare och för de unga hästarnas utbildning. Jag känner verkligen att jag sitter på en topphäst för framtiden och han fick den där lilla extra gnistan inne på banan idag, säger Marina Mattsson.

På andraplats kom Rasmus Haid Bondergaard och San Andreas med 66,282 procent, tredjeplatsen gick till Karin Öljemark och Samson och fjärdeplatsen togs om hand av Catarina Hjärpe med Cerina E.

 Foto: Malin Larsson