Lövsta Future Challenge

Norrköping Horse Show Autumn ny kvalplats för LFC Jumping Unga hästar

I slutet av augusti går det första kvalet i Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar 2017/2018 och i år har vi en ny kvalplats – Norrköping Horse Show Autumn på Åby ridklubb, den 31 augusti-3 september.

De första tre åren gick det första kvalet i Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar under Champion of the Youngster-tävlingarna. I år tar den tävlingen en paus för att inte krocka med EM i Göteborg och därmed behövde LFC Jumping en ny kvalplats för sexåringarna.
– Norrköping Horse Show Autumn är en fantastisk tävlingsplats med väldigt proffsigt arrangemang och det ligger rätt i tiden för oss i Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar. Därför är det väldigt roligt att Norrköping Horse Show vill vara kvalplats för vårt första kval i år, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge Jumping.

Upplägget för kvalomgången ser likadant ut som tidigare. Sexåringarna går två kvalomgångar och sist en finalomgång. De fem bästa hästarna i kvalfinalen går vidare till finalen under Gothenburg Horse Show, där de möter finalisterna som kvalar i samband med Breeders Trophy på Flyinge och tio internationella sjuåringar som bjuds in till tävlingen.

Norrköping Horse Show Autumn avgörs nu för femte året i rad och tävlingsledaren Claes Pettersson tycker att det är roligt att få med Lövsta Future Challenge-kvalet i tävlingsprogrammet i år.
– Det är väldigt roligt att vi fick frågan och att Lövsta Future Challenge tycker att vi har den standard på tävlingen som de förväntar sig. Vi ser fram emot att få ha kvalet hos oss och samarbetet med Lövsta Future Challenge, säger Claes Pettersson.

Första omgången för sexåringarna rids den 31 augusti och reglerna kommer inom kort på Lövsta Future Challenges hemsida och Svenska ridsportförbundets hemsida.

Foto: Stefan Keturi