Nu är det klart vilka sexåringar som har kvalat in till unghästklasserna under Gothenburg Horse Show 2018

Foto: Roland Thunholm

Under söndagen avgjordes sexårschampionatet i hoppning på Breeders Trophy och samtidigt delades de sex sista finalplatserna till Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar ut. Den sjätte biljetten gick till vinnaren av SWB Stallion Trophy vilket gör att elva svenska hästar får chansen att möta internationellt motstånd i Göteborg.

Av de 76 talangfulla unghästar som kom till start tog sig 34 av dem vidare till söndagens final där de gjorde upp om de åtråvärda biljetterna till Gothenburg Horse Show.  Det blev en tuff kamp om topp-placeringarna och de fem hästar som kammade hem biljetterna till Göteborg blev El Qlassico TT- Sebastian Numminen, Cohinoor de Vil- Robin Ingvarsson, Ca Cosé- Matilda Pettersson, Ariso- Henrik Tapper och Wincent af Tollstad- Katrin Norling.

Den stora nyheten för i år i Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar är att även vinnaren av SWB Stallion Trophy får en plats i finalen i Göteborg. Ett initiativ som togs för att premiera de tävlande och framgångsrika hingstarna som betyder mycket för svensk avel. Tre felfria rundor av godkända hingsten Gamelus R med EM- vinnaren Peder Fredricson i sadeln räckte hela vägen till final.

-Det ska bli jättekul att rida Gamelus R på Gothenburg Horse Show! Jag har ridit honom i ungefär tre veckor och det är en jättefin häst som är samarbetsvillig, försiktig och har mycket spänst i hoppet, säger Peder Fredricson.

Finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar går av stapeln under Gothenburg Horse Show i slutet av februari nästa år och de elva svenska hästarna får då mäta sig med lika många internationellt inbjudna utländska sjuåringar.

Gamelus R 1331 med Peder Fredricson i sadeln. Foto: Roland Thunholm