Nu är det klart vilka unga hästar som kvalat till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar!

I helgen reds det sista kvalet av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar under Breeders Trophy på Flyinge. Nu är det klart vilka unga hästar som kommer att slåss om placeringarna i finalen som rids under Gothenburg Horse Show 31 mars – 4 april 2021.

Under helgen gick de unga hästarna två kvalomgångar och en finalomgång. Av de 51 unga hästarna som kom till start på fredagen var det totalt 23 som tog sig vidare till söndagens spännande finalomgång. Banbyggare Peter Lundström hade byggt en utslagsgivande bana dagen till ära, det var till slut stoet One Direction riden av Victoria Almgren som stod som segrare.

—”Jag har ridit One Direction i ett och ett halvt år nu, hon är otroligt cool och väldigt försiktig på hinder. Hon kändes fantastiskt fin inne på banan idag och hon ville verkligen vara felfri. Jag har matchat henne ganska försiktig i år, har ridit mycket Pay & Jumps och jag valde att inte rida Falsterbo med henne. Det här är en häst jag verkligen tror på. Planen är att jag ska behålla henne och jag är tacksam över att ha så bra hästägare i ryggen.” säger Victoria Almgren.

One Direction och Victoria Almgren samt vinnaren av SWB Stallion Trophy, Kannando Hästak DWB riden av André Brandt, var de enda två ekipagen som hade tre felfria rundor rakt igenom hela sexårschampionatet.

De övriga fyra hästarna som erhåller biljett till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar är; Red Carpet – Stephanie Holmén, Patila Hip – Sandra Liljegren, Selfie BT – Stina Lilje, Deébra – Jörgen Larsson.

Den elfte finalbiljetten gick till vinnaren av SWB Stallion Trophy, Kannando Hästak DWB, riden av André Brandt. Finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar rids under Gothenburg Horse Show som går av stapeln 31 mars – 4 april 2021. Då får de elva svenska sjuåriga hästarna möta tio inbjudna internationella unghästar.

Här finns resultatlistor för alla klasser. Här kan du se alla ekipage som kvalat till finalen.

Foto: Roland Thunholm