Nu drar sjätte säsongen av Lövsta Future Challenge Jumping U25 igång!

Till helgen är det dags för den första kvaltävlingen för U25-ryttarna under Billdal Horse Show den 17-20 oktober. Det är 13 ryttare som deltar i kvalomgången där samtliga kommer kämpa för att knipa en finalplats till Gothenburg Horse Show.

Det är den sjätte säsongen av LFC jumping U25-ryttare får chansen att under tre kvaltillfällen samla poäng för att nå en plats i finalen under Gothenburg Horse Show 2020.

Nytt för i år är en regeländring som ger de satsande ryttarna större flexibilitet. Reglerna är justerade så att två ryttare tar sig dit genom de svenska kvaltävlingarna och ytterligare tre ryttare kan tas ut av LFC, Gothenburg Horse Show och hoppningens landslagsledning.

Säsongen startar på Billdal Horse Show, nästa kvaltävling är Flyinge Indoor 21 – 24 november och det sista är Borås Grand Prix 6 – 9 februari. På varje tävling plockar de anmälda ryttarna poäng i klasser från 1.45 och uppåt. Alla U25-anslutna ryttarna bär gröna LFC-armbindlar och för att få delta ska ryttarna vara födda mellan 1995 och 2004, det vill säga mellan 16 och 25 år 2020. Utöver poängen krävs det också placering i 1.50 elittävling I Sverige eller lägst Grand Prix, 1.45 internationellt.

En av ryttarna som kommer att rida under Billdal Horse Show är Andrea Persson. Hon har haft en fantastiskt framgångsrik säsong med bland annat vinst i nordiska mästerskapen och som nu satsar mot finalen. Andrea rider dessutom hennes mammas egen uppfödning 9-åriga valacken F.Las Vegas som hon själv har tagit till Grand Prix-nivå.

-”Las Vegas är min perfect match, han är väldigt speciell. Han ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag tror mycket på honom. Min plan är att rida alla LFC kvaltävlingar och jag hoppas verkligen på att få rida finalen i Göteborg. Lövsta Future Challenge är ett jättebra initiativ då det ger oss möjligheten att rida på de stora arenorna. Att dessutom får rida med armbindeln uppmärksammar och marknadsför oss U25-ryttare.” säger Andrea Persson

Alla anslutna ryttarna till LFC jumping U25 2019 / 2020 hittar du här.

Foto: Stefan Keturi