Nu ska de sista biljetterna delas ut till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping – Unga hästar.

Foto: Stefan Keturi

När det andra kvalet av Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar avgörs i helgen på Flyinge under Breeders Trophy står inte mindre än åttio ekipage på startlinjen för att göra upp om de sista biljetterna till Gothenburg Horse Show 2018.

De fem hästarna som kvalade under Norrköping Horse Show- Autumn ska nu få sällskap till finalen av de fem bästa Breeders Trophy-anslutna sexåringarna från Flyinge. Under veckan går hästarna går två kval och en finalomgång där det kommer avgöras vilka de fem hästar är som tar sig vidare till finalen. Årets stora nyhet är att det finns det en extra plats till finalen under Gothenburg Horse Show i potten som går till vinnaren av SWB Stallion Trophy. Det innebär att det alltså kan bli elva svenska hästar som möter de internationella sjuåringarna i arenan i Göteborg i februari nästa år. I SWB Stallion Trophy deltar både svenskfödda och utlandsfödda hingstar som är godkända i SWB.

– Vi tycker att det är väldigt roligt att få möjlighet att dela ut en extra biljett till Gothenburg Horse Show 2018 och framför allt att det gör att vi kan premiera de godkända hingstarna som tävlar i sporten, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare Lövsta Future Challenge Jumping.
En av dem som siktar på en biljett till Gothenburg Horse Show är Sandra Carlsson som kommer till start med inte mindre än tre hästar. Sandra var tillsammans med den egna uppfödningen Brenda Lee med och tävlade i Lövsta Future Challenge redan säsongen 2014/2015 där de kom på en andra plats i finalen som bästa svenska ekipage efter belgiska Judy- Ann Melchior, något som har gett mersmak.

– Det var en otroligt rolig upplevelse att få tävla under Gothenburg Horse Show och ett mycket bra tillfälle att se och lära, både för hästarna och för oss ryttare! Att få möta internationellt motstånd är en bra värdemätare för de unga hästarna och att få tävla i en arena som Scandinavium ger dem viktig erfarenhet. För oss som ryttare är det såklart också väldigt inspirerande att få tävla i den atmosfären, säger Sandra.