Nu ska de sista biljetterna till finalen av Lövsta Future Challenge Jumping delas ut

I helgen är det återigen dags för Breeders Trophy och andra kvalet av Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar. Där ska det avgöras vilka unga hästar som kniper de sista biljetterna till finalen som rids under Gothenburg Horse Show 3-7 april 2019.

 De fem hästarna som kvalade under Champion of the Youngsters ska nu få sällskap till finalen av de fem bästa Breeders Trophy anslutna sexåringarna från Flyinge. Precis som förra året finns det dessutom en sjätte plats att rida om som går till vinnaren av SWB Stallion Trophy. Det innebär alltså att det kan bli elva svenska hästar som möter internationellt motstånd under Gothenburg Horse Show.

Under veckan på Flyinge går de sexåriga hästarna två kval och en finalomgång. De två kvalen rids under onsdagen och torsdagen och finalen går av stapeln på söndag eftermiddag. En av dem som kommer till start med siktet inställt på att ta sig till final är Py Jägerden som har tre hästar med sig till Flyinge. Py som har ridit i Scandinavium en gång tidigare hoppas på att kunna ta hem en av de fem finalplatserna.

Det är en väldigt rolig upplevelse för både oss ryttare och för våra hästägare att få vara med och tävla under Gothenburg Horse Show! För de unga hästarna är det väldigt utvecklande att få känna på den internationella atmosfären och det ger dem bra erfarenhet inför framtiden. Jag  har med mig tre hästar till Flyinge och jag ska verkligen göra allt jag kan för att ta mig till final, säger Py.

I finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar under Gothenburg Horse Show som går av stapeln 3-7 april 2019 får de svenska sjuåriga hästarna möta tio inbjudna internationella unghästar.