Ny finalplats med dubbla prispengar för Lövsta Future Challenge Dressage

Finalen av Lövsta Future Challenge Dressage skulle gått av stapeln i samband med Sweden International Horse Show i februari 2021. Med anledning av SIHS beslut att ställa in SIHS Special Edition, på grund av rådande läget med Covid-19, har teamet bakom Lövsta Future Challenge Dressage valt att tänka om istället för att ställa in. Finalen av Lövsta Future Challenge Dressage flyttas till Strömsholm den 27-29 november och där får fler deltagare chansen att rida om dubbla prispengen, hela 400 000 kronor.

Det återstod bara två kvaltävlingar, Lidköping 24-25 oktober och Strömsholm 27-29 november, innan det skulle varit dags för de fyra bästa Unga GP-hästarna och fyra bästa U25-ryttarna att göra upp om 200 000 kr i finalen under SIHS. Nu tas det femte kvalet bort och istället avgörs finalen under första adventshelgen, den 27-29 november, på Strömsholm. De dubblade prispengarna innebär bland annat att vinnarna i respektive klass rider hem hela 80 000 kronor var.

—”Jag vet hur många ryttare det är som satsar och kämpar varje dag tillsammans med sina hästar. Jag vet också hur stor besvikelsen är över att den här tävlingssäsongen inte blev vad vi drömde om. Därför har vi tänkt om och det är med en enorm glädje som vi nu väljer att dubbla prispengarna och bjuda in samtliga Unga Grand Prix-hästar och unga ryttare till en utvidgad final på Strömsholm första advent.” säger Antonia Ax:son Johnson.

En nyhet blir att finalen öppnas upp för fler ekipage. Samtliga Lövsta Future Challenge-deltagare kan rida finalen förutsatt att ekipaget uppnått minst 64% i minst ett av kvalen. Finalekipagen behöver även ha deltagit i minst två av de fyra Lövsta Future Challenge-kvalen under året. Bestämmelsen att man enbart kan ha med en häst till finalen kvarstår.

Det nya upplägget med en final över två dagar kvarstår. För U25-ryttarna rids en uppvärmningsklass i FEI Grand Prix för Unga Ryttare. Finalklassen rids i FEI Grand Prix Kür. För de unga GP-hästarna rids uppvärmningsklass i Intermediere II och finalklassen i FEI GP Young Horses 2020.

Reglerna kommer att uppdateras och publiceras på vår hemsida imorgon, torsdag. Finalen kommer att sändas live på Equisport.

Här hittar du den nuvarande poängställningen.

Foto: Roland Thunholm