Ny satsning av Lövsta Future Challenge Jumping:
– U25 ryttarna in i Gothenburg Horse Show

Lövsta Future Challenge Jumping fördjupar sitt samarbete med Gothenburg Horse Show och Svenska Ridsportförbundet genom ett antal kvaltävlingar för ungdomar mellan 22 och 25 år, där totalt fem ryttare får inbjudan att rida i Gothenburg Horse Show 2015. Inbjudan ger ekipagen rätt att välja vilka klasser de vill rida, undantaget specialklasser och World Cup.

Samarbetet är en del av Lövsta Future Challenge arbete att stödja unga hästar och unga ryttare inom både dressyr och hoppning. Tanken är att ge ekipagen utvecklingsmöjligheter och rutin för att nå den högsta nivån.

– Det finns en stor potential hos våra unga ryttare, men ibland kan steget från young rider till senior vara tufft. Att göra en riktad satsning för den här gruppen ligger i linje med vår vision att bidra till att förbättra svensk ridsport, förklarar Emelie Broman som är projektledare för Lövsta Future Challenge Jumping.

Konceptet har utvecklats i nära samarbete med Tomas Torgersen och Svenska Ridsportförbundet.

– Vi är mycket glada att Lövsta valt att satsa på U25 i hoppning. Det är utvecklande för unga ryttare att få möjlighet att tävla mot utländska ekipage på en internationell arena. Det ger värdefull erfarenhet för fortsatt internationellt tävlande, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare på Gothenburg Horse Show.

De fem U25-ryttarna kan ta sig till Scandinavium på två sätt; tre ryttare genom kvaltävlingar och två ryttare genom uttagning som görs av Svenska Ridsportförbundet.

Kvaltävlingarna är följande:

  • 18-23 november 2014 Flyinge Grand Prix
  • 6-8 februari 2015 Helsingborgs Fältrittklubb Winter GP
  • 12-15 februari 2015 Borås Fältrittklubb Gina Tricot GP

Ryttarna får kvalpoäng i klasser från 145 och uppåt under kvaltävlingarna. De tre högst rankade ekipagen får en inbjudan till finalomgången som går under Gothenburg Horse Show 2015.

Utöver dessa väljer landslagsledningen i hoppning ut ytterligare två ryttare.

Ryttarna ska ha placeringar i 150 hoppning på elit- eller internationell nivå under 2014 för att vara berättigade att anmäla sig i Lövsta Future Challenge Jumping U25.

Anmälan görs via e-post till: emelie@lovstastuteri.com
Regler publiceras inom kort på Svenska Ridsportförbundets hemsida www.ridsport.se

Länk till Gothenburg Horse Show.