Nya kvalplatser för Lövsta Future Challenge Jumping U25

Det är dags för en ny spännande säsong och nu är det klart vilka tre tävlingsplatser som står som värd för kvalen till Lövsta Future Challenge Jumping U25 säsongen 2018/2019.

 Lövsta Future Challenge Jumping U25 är den mycket uppskattade satsningen på de unga ryttarna som nu går in i sin femte säsong. Satsningen ger fem U25- ryttare möjligheten att kvala till Gothenburg Horse Show 2019 där de får starta alla internationella klasser, undantaget specialklasser och World Cup.

Vi är väldigt glada över samarbetet med Lövsta Future Challenge! Det ger fler svenska ryttare möjligheten att få internationell rutin under Gothenburg Horse Show och det är något väldigt positivt för svensk ridsport, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show.

För att delta ska ryttarna vara mellan 16 och 25 år och ha placering i 1,50 hoppning på elittävling i Sverige eller i lägst Grand Prix/U25 Grand Prix internationellt under 2018. Ryttarna har möjlighet att kvala vid tre tillfällen och kan då samla poäng i alla klasser från 1,45 och högre. Första kvaltillfället är under Flyinge Indoor Winter Edition 1-4 november, andra kvaltillfället går i Kungsbacka under Kopparbergs Grand Prix 7-10 mars och tredje och sista kvalet under Borås Grand Prix 20-24 mars.

De tre ekipagen som lyckas plocka flest poäng får en åtråvärd biljett till Gothenburg Horse Show som går av stapeln 3-7 april 2019. Förutom de tre ekipagen har Lövsta Future Challenge tillsammans med Gothenburg Horse Show och Svenska Ridsportförbundet möjlighet att ta ut ytterligare två ekipage till tävlingarna.

Fullständiga regler för Lövsta Future Challenge Jumping U25 hittar du här