Nya regler för Lövsta Future Challenge U25 ger nya möjligheter!

Inför säsongen 2019 / 2020 har Lövsta Future Challenge valt att anpassa reglerna för U25-ryttare för att möta upp en växande grupp unga talanger. Justeringen ger de satsande ryttarna större flexibilitet när det gäller möjligheten att kvala in till tävlingarna under Gothenburg Horse Show.

Precis som tidigare så är det fem ryttare som har möjligheten att ta sig till finalen under Gothenburg Horse Show. Men nu justeras reglerna så att två ryttare kan ta sig dit genom de svenska kvaltävlingarna och ytterligare tre ryttare kan tas ut av Lövsta Future Challenge, GHS och hoppningens landslagsledning.

-“Vi har ju väldigt bra tävlingar på hemmaplan men vi ser att fler U25-ryttare väljer att tävla större delen av säsongen utomlands, vilket är en positiv trend. Vi vill inte hindra denna utveckling och därför har vi valt att justera reglerna!” berättar Henrik Ankarcrona, förbundskapten för hopplandslaget.

Det är viktigt för oss som driver Lövsta Future Challenge att alltid vara lyhörda för hur vi kan forma satsningen så den på bästa sätt utvecklar de unga talangerna berättar projektledaren Emelie Broman Tegelberg.

-”Jag tycker den nya regeländringen ligger helt rätt i tiden om man ser till utvecklingen men det är viktigt att understryka att de platser som fördelas genom uttagning inte är öronmärkta för dem som väljer att göra en internationell satsning utan gäller likväl de som väljer att göra en nationell satsning.” 

För att delta i Lövsta Future Challenge Jumping U25 ska ryttarna vara födda mellan 1995 och 2004 (16-25 år 2020) och har placering i 1,50 hoppning på elit/4- och 5* tävlingar i Sverige eller i lägst GP 1,45/U25 GP 1,45 internationellt under 2019. Första kvaltillfället är under Billdal Grand Prix v.42, andra kvaltillfället går under Flyinge Indoor v.47 och tredje och sista kvalet under Borås Grand Prix v.6 2020.

Reglerna för 2019/2020 finns här.

Foto: Sara Hellner