Nya talanger utmanar i säsongstarten av Lövsta Future Challenge Dressage

Vårdressyren på Strömsholm är ett vårtecken nästan lika säkert som tussilagon. Traditionsenligt startar även Lövsta Future Challenge Dressage upp sin säsong under tävlingarna. Kvalet rids på lördag den 16 mars. Precis som tidigare år rids de fyra första kvalomgångarna i Intermediere II och det sista kvalet i FEI U25 Grand Prix.

I helgens startfält ser vi flera nya deltagare för både Unga Ryttare U25 och för de Unga Hästarna.

”Inför 2019 var det en hel del ekipage som föll över åldersstrecket, framförallt för våra U25-ryttare men även i klassen för Unga Hästar. Det öppnar upp möjligheten för nya unga talanger, både hästar och ryttare, vilket ska bli spännande att se” säger Louise Nathorst.

Carl Hedin har tidigare ridit Lövsta Future Challenge som U25-ryttare men deltar i år i klassen för Unga Hästar med Cabaletta SB.

” Det ska bli jättekul att få rida Lövsta Future Challenge med Cabaletta i år. Jag och Monica Lindström, som har fött upp hästen,  ser den här tävlingen som ett viktigt delmål i hennes utbildning. Vi ser fram emot att få ta steget upp i de högre dressyrklasserna, lära oss och ha roligt tillsammans.”

För er som inte har möjlighet att vara på plats på Strömsholm sänder Equisport live, följ deras sändningar här.

Information om regler och anmälan till Lövsta Future Challenge Dressage hittar du här.

Foto: Alida Säflund