Nytt finalupplägg för Lövsta Future Challenge Dressage i Friends Arena 2020

För nionde säsongen i rad ger Lövsta Future Challenge Dressage unga talangfulla ryttare och Grand Prix-hästar chansen att glänsa i Friends Arena under Sweden International Horse Show. Under finalen 2020 får de blivande stjärnorna mer värdefull tid i rampljuset, finalen utökas  till två klasser under två dagar.

Sedan 2011 har Lövsta Future Challenge Dressage gett morgondagens stjärnor chansen att skaffa sig den rutin och erfarenhet som krävs för att nå internationell Grand Prix-nivå. Genom ett utökat samarbete med Sweden International Horse Show utvecklar Lövsta Future Challenge Dressage finalen för unga Grand Prix hästar och unga ryttare till en ny nivå. I år kommer publiken i Friends Arena att få njuta av två finalklasser, en under fredagen och en på lördagen.

—”Vi är jätteglada, att tillsammans med Lövsta Future Challenge, kunna ge ekipagen ännu bättre förutsättningar att få erfarenhet på en internationell arena. Lövsta Future Challenge satsning bidrar till utvecklingen av svensk dressyr och det är kul att vara en del av det.” säger Christin Ericsson, Event Director Sweden International Horse Show.

U25-ryttarna rider FEI Grand Prix U25 på fredag för att sedan mötas i Grand Prix Kür på lördag. De unga Grand Prix hästarna inleder med att rida Intermediere II på fredagen och i de nya huvudklasserna rider finalekipagen det nya Grand Prix-programmet för unga hästar.

Bakom Lövsta Future Challenge står visionären och ägaren till Lövsta Stuteri, den passionerade hästälskaren Antonia Ax:son Johnson.

—”Att långsiktigt stödja unga hästar och ryttare, för att utveckla svensk ridsport, har varit vårt mål sedan mer än 20 år. Lövsta Future Challenge är vårt största framtidsprojekt. Genom ett bra samarbete med Sweden International Horse Show trappar vi nu upp vår satsning ytterligare – till glädje för våra fina hästar, skickliga ryttare och deras team.”- säger Antonia.

Under 2020 går Lövsta Future Challenge Dressage över fem kvaltillfällen och de fyra ekipage som samlat flest poäng i varje kategori efter de fem kvaltillfällena tar sig vidare till den prestigefyllda finalen i Friends Arena.

Information om regler och anmälan till Lövsta Future Challenge Dressage hittar du här.

Foto: Roland Thunholm