Panelsamtal i Flyinge: SAMVERKAN MELLAN HOPPNING OCH DRESSYR

På onsdag 19 november kl. 18.15 sänder Horse1TV ett panelsamtal med ryttarprofilerna Tinne Vilhelmson Silfvén, Jens Fredricson, Marina Mattsson och Horse1TV profilryttare Stephanie Holmén. Det blir ett samtal om samverkan mellan hoppning och dressyr samt det bästa sättet att matcha unga hästar och unga ryttare mot nya stora uppgifter.

Under Flyinge Indoor den 18-23 november visar Horse1TV exklusivt totalt 11 timmar från alla tävlingar och uppvisningar. På onsdagen den 19 november sänds panelsamtal med några av ridsport-Sveriges främsta profiler inom både hoppning och dressyr, det är dressyrryttarna Tinne Vilhelmson Silfvén och Marina Mattsson som kommer att prata samverkan mellan grenarna med hoppryttarna Jens Fredricson och Stephanie Holmén.

Tinne Vilhelmson Silfvén är en av initiativtagarna till tävlingen Lövsta Future Challenge, vars främsta mål är att möjliggöra att fler ekipage når internationell toppnivå. Det började med dressyr och sedan hösten 2014 omfattas även hoppning.
– En av anledningarna till att vi drog igång Lövsta Future Challenge var att vi såg att det fanns ett glapp i tävlingsmöjligheterna för de ekipage som skulle ta klivet från ”lilla rundan” till Grand Prix. Det steget är stort, säger Tinne Vilhelmson Silfvén, som är Sveriges internationellt ledande dressyrryttare.

– Med en bra kunskapsöverföring till de unga ryttarna kan de nå toppnivån tidigare. Ambitionen ska inte styras av prestationsångest och vi vill inte skapa ”One horse wonders”, tillägger Jens Fredricson en av Sveriges internationellt ledande hoppryttare.

Stephanie Holmén, 23 år från Skåne deltar på Lövsta Future Challange Jumping U25 (för ryttare födda mellan 1990 och 1993) första kvaltävling den 19 november där Sveriges bästa U25-ryttare tävlar om fem inbjudningar till Gothenburg Horse Show. Tävlingen direktsänds kl 17.00 endast på Horse1Tv.

-Jag tycker det ska bli kul och lärorikt att få ta del av så kunniga personers erfarenheter , säger Stephanie Holmén, profilryttare Horse1TV.