Lövsta Future Challenge

Plats i LFC Jumping Unga hästar-finalen för vinnaren i SWB Stallion Trophy

När det andra kvalet i Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar avgörs under Breeders Trophy på Flyinge i oktober finns en extra plats till finalen under Gothenburg Horse Show i potten. Den går till vinnaren av SWB Stallion Trophy.

– Det är oerhört roligt att vinnaren i SWB Stallion Trophy för sexåringar även får möjlighet att visa upp sig i finalen i Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar i Scandinavium. Vi ser att det är en fördel för svensk avel om de godkända hingstarna redan tidigt kommer ut på en internationell arena, säger Lottis Levin, koordinator för Breeders Trophy.

Precis som tidigare går de fem bästa Breeders Trophy-anslutna sexåringarna vidare till finalen i Scandinavium under Gothenburg Horse Show den 20-25 februari nästa år. I och med att vinnaren i SWB Stallion Trophy också kvalificerar sig till finalen kan det alltså bli elva svenska hästar som möter de internationella sjuåringarna i arenan i Göteborg. I SWB Stallion Trophy deltar både svenskfödda och utlandsfödda hingstar som är godkända i SWB.

– Vi vill premiera de tävlande och framgångsrika hingstarna eftersom de är viktiga för svensk avel, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge Jumping.

Den första kvalomgången i Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar avgörs under Norrköping Horse Show Autumn och därifrån går fem hästar vidare till finalen.