Pontus Westergren knep segern med Hästkullens DiMarabou!

En utslagsgivande bana gav en spännande sexårsfinal under Champion of the Youngsters. Det var fem åtråvärda platser till finalen av Lövsta Future Challenge Unga hästar under Gothenburg Horse Show i februari nästa år som stod på spel. Vann finalen gjorde Pontus Westergren med Hästkullens DiMarabou. 

Champion of the Youngsters på Grevagården utanför Skövde är det första kvaltillfället av två för sexåringarna som deltar i Lövsta Future Challenge Jumping. Under helgen går hästarna två kval i 125 respektive 130 för att ta sig till lördagens finalomgång, som rids i 130, bedömning A:1a. Av de 80 ekipagen som kom till start i det första kvalet under onsdagen tog sig 28 av dem vidare till lördagens finalklass.

Med ett starkt startfält och en utmanande bana byggd av banbyggare Leif Hall blev det en spännande finalomgång under lördagseftermiddagen. Det var totalt 8 ekipage som tog sig till den avslutande tidsomhoppningen. Pontus Westergren med svenskfödda valacken Hästkullens DiMarabou stod som segrare. Andre Brandt med den spektakulära hingsten Casanova Hästak 1359 DWB var bara 8 tiondels sekunder efter segraren och slutade på en andraplats.

”-Jag har ridit den sen i somras och det är verkligen en stjärna som jag tror på. Jag ser verkligen fram emot att få rida den i ett internationellt sammanhang och visa upp den för publiken under Gothenburg Horse Show 2020. Kul att ha ytterligare ett mål att jobba mot! Vi är dessutom uttagna till unghäst VM i slutet av september i år så det är det vi fokuserar på härnäst.” Berättar en nöjd och glad Pontus Westergren efter segerritten.

De övriga ekipagen som kvalade in till finalen under Gothenburg Horse Show var som tidigare nämnt; Andre Brandt med Casanova Hästak 1359 DWB samt Johanna Wall med Fiora Bella SN knep en tredjeplats följt av Victoria Almgren med Mr Vain GJ, Sissela Smith och Daiquiri CC. Sissela Smith red även Lövsta Future Challenge international U25 under tävlingarna på Stadion i juni och bygger nu på med fina unghästar i sitt stall.

Nästa kvaltillfälle blir i samband med Breeders Trophy på Flyinge i början oktober, då ytterligare fem finalister får biljetter till finalen under Gothenburg Horse Show. Det finns även sjätte biljett till finalen för vinnaren av SWB Stallion Trophy för de sexåriga hingstarna. Finalen rids i slutet av februari nästa år och de svenska hästarna får då möta tio internationella unghästar.

Foto: Ida Ahlsten