Lövsta Future Challenge

Sandra och Ichi gjorde hattrick och seger för Lina och Quentin

De gjorde’t igen! Sandra Dahlin och stoet Ichi tog hem sin tredje raka seger i Lövsta Future Challenge Dressage genom att vinna i Everlöv på midsommardagen. I avdelningen Unga ryttare var det Lina Jönsson och Quentin som knep segern.

Det blev ett klassiskt svenskt midsommarväder när det tredje kvalet i Lövsta Future Challenge Dressage 2017 avgjordes på Everlöv under midsommardagen. Ömsom sol, ömsom ösregn. De Unga ryttarna kunde rida sitt kval i ett okej väder, där solen till och med kikade fram då och då, medan de Unga hästarna fick finna sig i att bli dränkta. Trots det var det flera ekipage som visade strålande form.

Glada systrar – Lina Jönsson med blågul rosett och Emma Jönsson med den blå från dagens kval i Lövsta Future Challenge Dressage. foto: Privat.

Bland de Unga ryttarna var det Lina Jönsson på mäktige Quentin som var allra bäst. De red ihop fina 70,921 % och slog därmed storasyster Emma Jönsson på Tango, som blev tvåa på 69,693 %. Trea i klassen blev Isabella Tovek och Happiness 26 som belönades med 69,605 % för dagens ritt.

Sandra Dahlin och Ichi har tagit självklara segrar i de första två kvalomgångarna och trots att vädrets makter inte riktigt stod dem bi så presterade de en kanonfin runda. En miss i ettorna var det enda och det tog ”piloten” på sig.

– Det är bara jag som inte kan räkna till 11 byten i varje. Jag har medvetet väntat med att rida på den här nivån tills vi var säkra. Ichi är den andra hästen jag tagit upp till Grand Prix och hon har inga svagheter. sa Sandra under segerintervjun.

Resultatet blev 70.263% och den tredje raka segern. Ekipaget har också en finalplats i Friends säkrad.

Tvåa blev Minna Telde, i år på Westbys Lawrence, som utomhusdebuterade och slutade på 70,132 %. Ida-Linn Lundholm debuterade i Intermediaire II och det med klassens yngsta häst Dan Brown, som tidigare reds av Jeanna Högberg. Med Ida-Linn gick han in på 69,868 % vilket räckte till tredje plats.

Foto: Malin Larsson, malinphoto.se