Spännande inledning av Lövsta Future Challenge Jumping U25

Första kvaltävlingen av Lövsta Future Challenge Jumping U25 avgjordes i helgen under Billdal Horse Show. 

Det blev en rafflande säsongstart av Lövsta Future Challenge Jumping U25 där Rebecca Hallberg Fischer inte bara tog ledningen av Lövsta Future Challenge, utan dessutom kammade hem vinsten under söndagens Grand Prix-klass med Chilli Cat!

”Planen var att rida snabbt och felfritt, efter sista ryttaren insåg jag att det räckte till en vinst. Att Lövsta Future Challenge ger oss möjligheten att kvala in och få rida under Gothenburg Horse Show är fantastiskt och jag hoppas att jag tar mig hela vägen till final!” sa Rebecca Hallberg Fischer under prisutdelningen.

Sissela Smith och Casemiro CC knep dessutom andraplatsen i klassen och ligger på en andraplats inför nästa kval.

Här kan du se den aktuella rankinglistan efter det första kvalet.

Nästa kvaltävling är Flyinge Indoor 21 – 24 november och det sista är Borås Grand Prix 6 – 9 februari. På varje tävling plockar de anmälda ryttarna poäng i klasser från 1.45 och uppåt. Alla U25-anslutna ryttarna bär gröna LFC-armbindlar och för att få delta ska ryttarna vara födda mellan 1995 och 2004, det vill säga mellan 16 och 25 år 2020. Det krävs också placering i 1.50 elittävling i Sverige eller lägst Grand Prix, 1.45 internationellt.

Foto: Fredrik Jonsving