Spännande sista kvalomgång av Lövsta Future Challenge Dressage

Under lördagen avgjordes det femte och sista kvalet till Lövsta Future Challenge Dressage under Elitdressyren på Djursholm och de åtta finalbiljetterna till Sweden International Horse Show delades ut.

Under fem deltävlingar har ekipagen haft möjlighet att kvala till finalen av Lövsta Future Challenge Dressage. I den sista kvalomgången red ekipagen för första gången under säsongen samma program som de kommer att rida i finalen, FEI Grand Prix U25 vilket innebar en ökad svårighetsgrad. Dessutom är koefficienten på poängen höjd till 1.5 vilket innebar att sista omgången blev extra spännande både i klassen för U- 25 ryttarna och i klassen för de Unga hästarna.

Först ut var U- 25 ryttarna där a Nina Rademaekers och Dorano tog hand om förstaplatsen med 67.222 procent. Cecilia Berglund Bergåkra och Duschesse knep andraplatsen med knapp marginal före Alva Lander Herbie Hancock Graftebjerg, båda på 65.556 procent. För Cecilias innebar andraplatsen idag att hon fick den sista finalbiljetten till Friends.

Det är en dröm  som blir sann! Jag ser verkligen fram emot att få rida Dorano i Friends mitt sista år som U25- ryttare, säger Nina Rademaekers.

I klassen för de unga hästarna fortsatte Marina Mattson och Quartermain att briljera och tog hand om segern på 72.564 procent. På andra plats kom Rasmus Haid Bondergaard och San Andreas på 66.154 procent och på tredjeplats Catarina Hjärpe och Cerina E på 66.068 procent som därmed säkrade sina finalbiljetter.

De kvalade ekipagen till finalen uav Lövsta Future Challenge Dressage är:

U25

  • Nina Rademaekers, Dorano, 156 poäng
  • Lina Dolk, Biggles 1015, 148 poäng
  • Cecilia Berlund Bergåkra, Duschesse, 81 poäng
  • Emma jönsson, Donizetti 39, 79 poäng

Unga hästar

  • Rasmus Haid Bonderggard, San Andreas, 159 poäng
  • Marina Mattsson, Quartermain, 140 poäng
  • Karin Öljemark, Samson, 95 poäng
  • Catarina Hjärpe, Cerina E,  78 poäng

Finalen av Lövsta Future Cgallenge Dressage rids på Friends Arena den 30 november under Sweden International Horse Show.