Stark inledning för de unga hästarna i den första omgången

Under torsdagseftermiddagen var det dags för de unga hästarna att känna på Scandinaviums speciella atmosfär. Det blev en spännande inledning när de svenska unga talangfulla hästarna mötte nio internationella ekipage i den första av helgens tre avgörande klasser. Bästa ekipage idag var Victoria Gulliksen med Ibiza som visade upp sin goda form.  

Sveriges främsta sjuåriga hästar fick under torsdagen chansen att mäta sig mot de jämnåriga internationella förmågorna i en 1.30 tidshoppning. Det blev en rafflande första omgången där publiken fick se framtidens topphästar leverera många fina felfria rundor.

Svenska Johanna Säll Karlsson inledde med en snabb felfri runda och satte press på det efterföljande startfältet. Snabbast av alla var norska Victoria Gulliksen med skimmel Ibiza som tog hem segern på tiden 58,52 sekunder. Louise Saywell med valacken Kingsborough Kasper från England försökte utmana Victoria om segern men det räckte in hela vägen och ekipaget slutade på en fin andraplats. Bästa svenska ekipage idag var Caroline Persson med MWJ La Bella Ragazza om tog hand om tredjeplatsen.

På lördag morgon går den andra omgången av stapeln och då möts de unga hästarna i en 1.35-klass. Därefter möts de unga hästarna i en utmanande 1.40 final med omhoppning på söndag förmiddag.

Resultat från klassen finns här.

Foto: Pernilla Hägg