Lövsta Future Challenge

Stark inledning för U25 ryttarna i Lövsta Future Challenge Jumping!

Foto: Malin Larsson

Det är ett rekordstort antal U25-ryttare som deltar i Lövsta Future Challenge säsongen 2017/2018. Ryttarna kan samla poäng vid tre kvaltillfällen och det gemensamma målet är att bli en av de tre som får rida under Gothenburg Horse Show 2018. Dessutom har landslagsledningen möjlighet att dela ut ytterligare två platser, vilket gör det möjligt även för utlandsstationerade U25-ryttare att få en inbjudan till tävlingarna i Scandinavium.

Tävlingarna på Elmia Scandinavian Horse Show var det första kvaltillfället av tre och ryttarna möttes där av en internationell atmosfär och starkt motstånd i form av några av Sveriges bästa seniorryttare. Nästan hela EM- laget med den individuella vinnaren Peder Fredricsson i spetsen var på plats på Elmia och konkurrensen var stenhård!

U25-ryttarna har möjlighet samla poäng i alla klasser från 145 och uppåt och de visade verkligen framfötterna under hela meetinget. Cornelia Rylén gick starkt ut och plockade poäng med två hästar i fredagens Grand Prix kval. En tredjeplats med Rasputin och en sjätteplacering med Carina van de Zuuthoeve gav fina poäng och en framskjuten plats i tabellen. Även Alice Tapper, en av de yngsta ryttarna i säsongens Lövsta Future Challenge satte en snygg nolla med Dogge Dogelito.

Placeringarna för U25-ryttarna fortsatte att trilla in under hela helgen och toppades i söndagens stora Grand Prix där två av U25- ryttarna lyckades sätta nollan på den svåra och tekniska banan. Bäst av dem och dubbelt felfri var Irma Karlsson och Chacconu som slutade på en fin femteplats. Filip Ågren med sin Cardina drog på sig fyra fel i omhoppningen men imponerade verkligen med fina rundor.

-Det är verkligen roligt att se U25- ryttarna gå in och ta för sig och visa att de hör hemma på den här nivån! Vi bjöds på många fina rundor som lovar gott inför framtiden, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge Jumping.

Det andra kvaltillfället gick av stapeln på Billdals Ridklubb som även stod värd för årets inomhus SM i hoppning. Även där var det många U25-ryttare i startlistorna och de bjöd på riktigt fina resultat under helgen.  En av dem som imponerade stort var Mikaela Gustaphson med Cum Laude 5 som var ensamt felfri genom hela mästerskapet för unga ryttare! Förutom SM vinsten genererade det värdefulla poäng i Lövsta Future Challenge Jumping U25.

Efter två omgångar ligger Cornelia Rylén i topp följd av Rebecca Hallberg Fisher och Filip Ågren.

-Jag tycker att Lövsta Future Challenge är helt fantastiskt! Satsningen skapar sådana otroliga förutsättningar för oss U25- ryttare att få känna på hur det är i toppen. För mig blir det också en värdemätare för att se hur vi funkar de större sammanhangen.

Mitt mål är självklart att få rida i Scandinavium igen, det vore fantastiskt, säger Cornelia Rylén.

Det sista och avgörande kvaltillfället är under Borås Gina Tricot Grand Prix den 7-11 februari.

Aktuell ställning i Lövsta Future Challenge Jumping U25 finns på http://online.equipe.com/sv/class_sections/273411