Starkt startfält när första kvalet av Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar går av stapeln under Champion of the Youngsters

I helgen är det återigen dags för den populära unghästtävlingen Champion of the Youngsters på Grevagården utanför Skövde.  Där ska det avgöras vilka fem unga hästar som blir de första att kvala in till Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar under Gothenburg Horse Show 3-7 april 2019.

 Intresset för tävlingarna är stort och konkurrensen om finalplatserna är stenhård då det första kvalet har lockat till sig över 100 anmälningar! De sexåriga hästarna går under helgen två kvalomgångar och en finalomgång. Det första kvalet rids under torsdagen och består av hela 110 starter. Kval två rids under fredagen och helgen avslutas på söndagen med finalrundan där en omhoppning på tid avgör vilka fem hästar som får biljetterna till Gothenburg Horse Show 2019.

Det är ett riktigt starkt startfält på plats under Champion of the Youngsters som gör upp om de fem platserna till Gothenburg Horse Show och det är idel kända namn på startlistan. Bland de som konkurrerar om de fem finalplatserna hittar vi bland andra Niklas Arvidsson, Marcus Westergren, Amanda Ericsson, Irma Karlsson och inte minst VM aktuella Stephanie Holmén som kommer till start med flera lovande hästar.

Satsningen på de unga hästarna som Lövsta Future Challenge gör ger hästarna ett fint smakprov på framtiden! Det ska bli väldigt roligt att rida Champion of the Youngsters i helgen och jag har med mig flera lovande hästar till Grevagården,säger Stephanie Holmén.

Det finns två möjligheter för Sveriges bästa sexåringar att kvala till Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar. Förutom det första kvaltillfället under Champion of the Youngsters i helgen då fem hästar får en finalbiljett kan man även kvala under Breeders Trophy på Flyinge i början av oktober. Där får ytterligare fem hästar en åtråvärd biljett och utöver det får också vinnaren av SWB Stallion Trophy en plats i finalen i under Gothenburg Horse Show. Där möter de svenska hästarna internationellt motstånd i form av tio inbjudna internationella ekipage.