Stephanie Holmén och Cash du Talus bäst på Champion of the Youngsters

Fem av Sveriges bästa sexåringar har nu fått sina biljetter till finalen i Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar som går av stapeln under Gothenburg Horse Show i april nästa år.

Champion of the Youngsters på Grevagården utanför Skövde är det första kvaltillfället av två för sexåringarna som deltar i Lövsta Future Challenge Jumping. Under helgen går hästarna två kval i 125 respektive 130 för att ta sig till söndagens finalomgång, som rids i 130, bedömning A:1a.  Av de 103 ekipage som kom till start i det första kvalet tog sig 27 av dem vidare till söndagens final.

Sju av dem klarade Leif Halls utmanande finalbana felfritt och gick vidare till den avgörande omhoppningen där Stephanie Holmén och Cash du Talus gick segrande ur striden. Andraplatsen gick även den till team Grevlunda genom Antonia Pettersson Häggström och Viva. Trea och fyra i klassen var Amanda Eriksson med ECS Chacco Blue Jr före Elin Sjögren och China con Kannan F. Femteplatsen gick till Clara Lindgren med Celine BG som dock är ett sjuårigt fölsto. Den femte och sista platsen till Gothenburg Horse Show gick därför till Amanda Oscarsson och Favorable. Segerhästen Cash du Talus ägs av Grevlundagården och hittades av Lisen Bratt Fredricson och Stephanie Holmén som såg honom löshoppas.

Det är en fantastiskt fin häst som har otroligt mycket förmåga. Jag har ridit honom i ett år nu och han har utvecklats väldigt fint. Jag ser mycket fram emot framtiden med honom, säger Stephanie Holmén.

Nästa kvaltillfälle är i samband med Breeders på Flyinge i oktober. Då är det endast de svenskfödda och breedersanslutna sexåringarna som kan få en biljett till Gothenburg Horse Show. Finalen rids i april nästa år och de svenska hästarna får då möta internationellt motstånd i tio inbjudna utländska sjuåringar.