Sveriges bästa U25 ryttare tävlar om 5 platser till Gothenburg Horse Show

stephanie

Stephanie Holmén är en av ryttarna som är med i Lövsta Future Challenge Jumping U25. I Flyinge rider hon om poäng för att kunna ta sig till Gothenburg Horse Show.

Följ ryttarna med gröna armbindlar under Flyinge Grand Prix den 18-23 november. De är Sveriges bästa U25-ryttare och de slåss om fem platser till Gothenburg Horse Show i februari 2015.

Lövsta Future Challenge Jumping U25 är en satsning på svenska elitryttare födda mellan 1990 och 1993. Tanken är att underlätta klivet från Young Rider till senior och ge ryttarna möjlighet att skaffa sig erfarenhet och rutin på våra bästa tävlingsplatser, men också att få chansen att mäta sig mot internationella ekipage.
Under tre kvaltävlingar kan ryttarna plocka poäng i klasser från 145 och uppåt. De tre ryttare som fått ihop flest poäng får en inbjudan till Gothenburg Horse Show i februari 2015. Ytterligare två ryttare kommer att tas ut av förbundet, för att ge utlandsbaserade ryttare samma möjlighet, och även de få varsin inbjudan till Scandinavium. Väl där har de möjlighet att rida alla klasser utom World Cup och specialklasser.

Publiken känner lätt igen LFC Jumping U25-ryttarna genom de gröna armbindlar de bär.
En av dem som är i Flyinge och satsar på att ta sig till Gothenburg Horse Show är Evelina Tovek.
– Jag är fortfarande Young Rider och jag vet att det är tuff konkurrens med många bra U25-ryttare så jag har inte jättestora förväntningar utan ska fokusera på min och hästarnas prestationer. Men jag hoppas självklart att det ska gå så bra som möjligt. Lövsta Future Challenge är ett jättekul initiativ, framför allt för oss som ska ta steget upp till seniorer. Det är väldigt peppande och steget upp känns lite mer möjligt. Jag tycker att det är väldigt roligt att få chansen att komma in på de bättre tävlingarna, säger Evelina Tovek.

Lövsta Future Challenge Jumping U25 är ett samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet, Gothenburg Horse Show och Lövsta Future Challenge. Kvaltävlingarna är:

  • 18-23 november 2014 Flyinge Indoor
  • 6-8 februari 2015 Helsingborgs Fältrittklubb Winter GP
  • 12-15 februari 2015 Borås Fältrittklubb Gina Tricot GP

Alla anmälda ryttare hittar du HÄR.
Ryttarna som tävlar i Flyinge HÄR.