Tuff strid om finalplatserna – Sofia Farman och Copernicus vinnare av andra kvalomgången!

Idag gick det sista kvalet av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar av stapeln under Breeders Trophy på Flyinge. Nu är det avgjort vilka unga hästar som kommer att slåss om placeringarna i finalen som rids under Gothenburg Horse Show 19-23 februari 2020.

Under lördagseftermiddagen avgjordes sexårschampionatet i hoppning och vilka sex unga hästar som gör de tidigare direktkvalade fem unga hästarna sällskap i finalen. Den sjätte biljetten gick till vinnaren av SWB Stallion Trophy vilket innebär att det är totalt elva ekipage som får möta internationellt motstånd i Göteborg.

Av de 37 unga hästarna som kom till start på onsdagen var det totalt 27 ekipage som tog sig vidare till lördagens spännande finalomgång. Det blev en tuff strid om finalplatserna där Sofia Farman var den enda som gick till omhoppning med sina två hästar. Till slut var det Sofia Farman med hingsten Copernicus som stod som segrare följt av Sofias sto Ulla Bella Hästak på en andraplats.

-”Det är helt fantastiskt att få vinna och komma på andraplats! Nu behöver jag bara hitta en ryttare till en av hästarna i finalen. Jag ser fram emot att rida i Scandinavium och det är så bra att Lövsta Future Challenge ger oss den här möjligheten!” säger Sofia Farman.

Nu måste Sofia välja vilken häst hon vill starta i finalen eftersom hon bara kan rida en häst enligt regelverket. Därmed behöver hon hitta en annan ryttare som kan starta den häst hon inte väljer att rida i finalen.

De ytterligare tre hästarna som knep en finalplats är; Magnus Jacobson med Diarado’s Rose ELiTH, Johanna SällKarlsson med Hot Stuff, Caroline Persson med MWJ La Bella Ragazza.

Victoria Almgren med hingsten Ike 1348 stod som vinnare av SWB Stallion Trophy och får därmed också en biljett till finalen. Under Champion of the Youngsters kvalade Victoria Almgren in hingsten Mr Vain GJ 1324 till finalen och precis som Sofia Farman behöver även Victoria nu välja vilken av de två hästarna hon vill rida i finalen.

Under finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar kommer de elva unga svenska hästarna få mäta sig med lika många internationella inbjudna utländska unga hästar.

Foto: Roland Thunholm