Två nya kvalplatser i årets upplaga av Lövsta Future Challenge Dressage

Idag, den 1 februari klockan 18.00 öppnar anmälan för den åttonde säsongen av Lövsta Future Challenge Dressage. Satsningen som har som målsättning att utveckla svensk ridsport har blivit ett självklart steg i tävlingskarriären för båda unga hästar och unga ryttare. När det åter blivit dags att välkomna talangfulla hästar och ryttare runtom i landet finns några nyheter att presentera i årets upplägg.

Av totalt fem kvalplatser kommer två nya att introduceras i Lövsta Future Challenge Dressage under 2019. Det är Flyinge och Linköpings Fältrittklubb som kommer vara kvalarrangör tre respektive fem. Startskottet för serien går traditionsenligt under vårdressyren på Strömsholm 14-17 mars, därefter följer Lidköping 26-28 april, Flyinge 11 maj, Djursholm 12-14 september och det sista kvaltillfället blir i Linköping 25-16 oktober. Den prestigefyllda finalen rids precis som föregående år på Friends Arena under Sweden International Horse Show.

Det känns väldigt roligt att vi får arrangera en av deltävlingarna av Lövsta Future Challenge Dressage här på Flyinge. Vi hoppas kunna bjuda på en stämningsfull tävling med vacker inramning på Kastanjegården. Självklart håller vi även tummarna för vackert väder, säger Cecilia Rätz, tävlingsledare Flyinge.

Reglerna för serien är oförändrade sedan förra året vilket innebär att tävlingen riktar sig både till unga ryttare upp till 25 år och unga hästar upp till 11 år. Tävlingen går över fem kvaltillfällen och en final där de fyra första kvalen rids i Intermediaire II och det sista kvalet, samt finalen rids i FEI Grand Prix U25. Det är endast de fyra bästa ekipagen i varje kategori som tar sig vidare till den åtråvärda finalen på Friends Arena.

Information om regler och anmälan till Lövsta Future Challenge Dressage hittar du här

Foto: Malin Larsson