U25-ryttarna klara till Lövsta Future Challenge International

Nu är det klart vilka ryttare som får representera Sverige i Lövsta Future Challenge International under Longines FEI Europamästerskapen i Ridsport i Göteborg om drygt tre veckor. Två hopp- och tre dressyrryttare ingår i den svenska truppen.

Totalt 32 ryttare kommer till start i Lövsta Future Challenge International under EM i Göteborg i slutet av augusti. 12 dressyrryttare och 20 hoppryttare från tio olika nationer kommer göra upp på Ullevi. De svenska ryttarna är nu klara och i dressyren blir det:
Denise Ljungqvist – Soega, Isabella Tovek – Weltliebe och Lina Dolk – Biggles. Reserver är Alva Lander, Emma Jönsson och Cecilia Bergåkra.
– Denise har gjort kometkarriär under året och har dessutom en ung och otroligt talangfull häst, som bara är tio år. Isabella gör sitt första år som U25. Förra året var hon med i det svenska laget som deltog i YR-EM. Lina rider den mycket rutinerade Biggles och tillsammans gjorde de en fantastisk start i Aalborg i våras där de vann både Grand Prix och küren. Jag tycker att det är helt otroligt att vi har sådan bredd på våra U25-ryttare att vi både kan fylla platserna i Göteborg och skicka ett lag till EM som går veckan efter, säger Tina DueBoje, chef d’equipe för de unga svenska dressyrryttarna.

I hoppningen kommer laget att bestå av nyblivna svenska mästaren Irma Karlsson på Ida vd Bisschop och Karin Martinsen på Quantos, som bland annat var överlägset bäst i alla LFC kvaltävlingar förra säsongen och uttagen att rida som senior i GHS. Hon har också representerat Sverige i Nations Cup, senast nu i juni i Danmark.

 Det ska bli så oerhört roligt och lärorikt att få rida samtidigt som ett mästerskap. Jag har aldrig varit på ett mästerskap tidigare, och jag ser väldigt mycket fram emot att få rida på den stora mästerskapsbanan, säger Irma Karlsson.

Lagkaptenen i hoppning, Henrik Ankarcrona kommenterar uttagningen till Lövsta Future Challenge:
– Det är två väldigt intressanta tjejer som visat framfötterna under året. Irma är ju rykande het efter sitt SM-guld och Karin kvalade in på egen hand till den femstjärniga hoppningen i Falsterbo. Det kommer att bli tufft, men jag tror på dem och att de står sig väl i den internationella konkurrensen. För mig som lagkapten är Lövsta Future Challenge International en fantastisk möjlighet att ge ryttarna sådan erfarenhet. Det betyder mycket, säger Henrik Ankarcrona.