Unga lovande talanger intar Gothenburg Horse Show

Det har blivit dags för final i Lövsta Future Challenge Jumping! Tio av Sveriges bästa sjuåriga hopphästar och de fem bästa U25-ryttarna kommer till Scandinavium för att göra upp om placeringarna under årets Gothenburg Horse Show den 22-25 februari.

Lövsta Future Challenge Jumping U25 är satsningen på unga ryttare mellan 16 och 25 år som ger de fem blivande stjärnorna Rebecca Hallberg Fischer, Cornelia Rylén, Filip Ågren, Alice Tapper och Karin Martinsen chansen att möta världseliten under tävlingarna i Göteborg. Yngst av alla är Alice Tapper som tar sig an de internationella klasserna för första gången.

 Det känns väldigt roligt att vara yngst i startfältet och jag ska verkligen försöka ta vara på den här möjligheten på bästa sätt! Mina förväntningar på veckan är att kunna samla så mycket inspiration och rutin som möjligt. Dels genom att få starta själv men även genom att få möjligheten att se världseliten rida på nära håll och att kunna få gå banan till världscupklasserna, säger Alice.

De fem U25-ryttarna får möjlighet att tävla i alla klasser, utom själva världscupen och i vissa specialklasser. Det ger dem en fantastisk möjlighet att tidigt i karriären få känna på den internationella hetluften. Precis som under kvaltävlingarna kan U25-ryttarna plocka poäng i alla klasser i 1,45 m och högre och i slutet av helgen delas ett meetingpris ut till den som gjort bäst ifrån sig.

– Lövsta Future Challenge är en helt fantastisk satsning och en otroligt fin möjlighet för oss yngre ryttare att få rutin på stora tävlingar vilket är supernyttigt och bra inför framtiden, avslutar Alice Tapper.

Även de sjuåriga hästarna som kvalat till finalen i Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar får chansen att mäta sig mot den internationella eliten. Totalt under veckan hoppar de tre klasser och den stora finalen avgörs under söndagen. Tio svenska hästar kommer till start och för att ta sig till Göteborg har de kvalat under Norrköping Horse Show Autumn och Breeders Trophy i Flyinge. De möter tufft motstånd genom tio internationella sjuåringar som bjudits in till tävlingen tack vare sina meriter.

Foto: Malin Larsson/malinphoto.se