Unga talanger gör upp om 200 000 kr i finalen av Lövsta Future Challenge Dressage!

På fredag går årets final av Lövsta Future Challenge Dressage av stapeln under Sweden International Horse Show. Det är hög tid att kora den bästa U25-ryttaren och den bästa Unga Grand Prix-hästen!

Säsongen 2019 har bestått av fem deltävlingar mellan mars och oktober där ekipagen har haft möjlighet att plocka poäng. Åtta ekipage har kvalat in till den prestigefyllda finalen, fyra U25-ryttare och fyra unga Grand Prix-hästar.

De fyra unga ryttarna som kvalat in till årets final är Alva Lander – Herbie Hancock Graftebjerg, Isabella Tovek – Happiness 26, Lina Dolk – Languedoc, Emelie AldenFalk – Winton.
Det är ett laddat gäng som intar Friends arena, alla med siktet inställt på en topplacering. Samtliga av de startande U25-ryttarna har representerat Sverige vid internationella ungdoms och U25-tävlingar.

-”Jag är superladdad och peppad att få avsluta årets tävlingssäsong på topp i finalen av Lövsta Future Challenge!” säger Isabella Tovek.

Bland de unga hästarna som deltar är det Johanna DueBoje – Mazy Klövenhöj, Emilie Nyreröd – Floppy Disc, Ida-Linn Lundholm – Empire, Anna Svefors – Flawless (ersätter Kristian von Krusenstierna och It’s Ad Hoc). Johanna DueBoje och Emelie Nyreröd har tidigare deltagit i finalen för U25-ryttare och återvänder nu som etablerade seniorer för att rida finalen för Unga Grand Prix-hästar.

Ida-Linn Lundholm som tävlar med Empire i klassen för Unga Grand Prix-hästar gör sin sista gemensamma ritt, då Empire är såld.

-”Jag har ridit Empire sen han var sex och ett halvt och har jag utbildat honom hela vägen. Det känns stort och härligt att vi får göra vår sista tävling ihop i Friends. Jag är väldigt tacksam till Jan Brink och till Empires nya ägare Linda Holste som låter oss rida finalen av Lövsta Future Challenge innan han åker. Linda flyger dessutom in från Wellington för att hejja på oss på plats! Under vår sista ritt ska vi njuta, ha kul och göra vårt allra bästa!” säger Ida-Linn Lundholm.

Finalen rids precis som den sista kvalomgången i FEI Grand Prix U25, som även kallas ”kort Grand Prix”. Totalt rider ryttarna om prispengen på 200 000 kronor, varav de två lyckliga segrarna vinner 40 000 kronor vardera.

Foto: Malin Larsson