Unga talanger utmanar i Lövsta Future Challenge Dressage andra kvaltävling

Efter vårens tävlingsuppehåll är det dags för de unga talangerna att återigen ta upp kampen om de åtråvärda finalbiljetterna. Till helgen går det andra kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage av stapeln i samband med tävlingarna vid Grevagårdens Ryttarförening.

Inför det andra kvalet är det två starka startfält som står redo att ta upp jakten på de värdefulla poängen. I startfältet ser vi några nya namn såväl som några välbekanta namn. Ett nytt tillskott i startfältet är unga ryttaren Lo Dahlqvist Mörkenstam, som gör debut med den rutinerade 19-åriga valacken Welton Five. Welton Five har tidigare i sin karriär vunnit den allra första upplagan av Lövsta Future Challenge Unga Hästar tillsammans med tränaren Clara Espinosa.

—”Jag ser verkligen fram mot vår debut nu i helgen! Att få vara med och tävla i Lövsta Future Challenge har länge varit en dröm för mig så det känns fantastiskt roligt att få förverkliga den. Vårt mål är att ha roligt på banan och göra vårt bästa samt att inspireras av alla duktiga ryttare på plats!” säger Lo Dahlqvist Mörkenstam.

Grevgårdens Ryttarförening är ny arrangör för Lövsta Future Challenge kval för i år och tävlingsledare Elin Strängby ser fram emot att ha Lövsta Future Challenge med i tävlingsprogrammet.

—”Det var så himla roligt när vi fick frågan från Lövsta Future Challange om att anordna en av deras kvaltävlingar. Vi har en stor och rymlig tävlingsplats och denna gången kommer vi att använda ytterligare utrymme för att alla ska känna sig trygga. Vi har många regler som vi måste följa för att det ska fungera, det handlar om att hela tiden hålla avstånd och visa respekt för varandra. Vi håller oss ständigt uppdaterade om vilka riktlinjer och restriktioner som gäller.” säger Elin Strängby.

Eftersom tävlingen arrangeras med flera restriktioner till följd av Covid-19 så uppmanar vi er att följa tävlingen på Equisport, som sänder live hela helgen. Ni kan följa dem här.

Den tredje kvaltävlingen, som skulle gått av stapeln i samband med Elitdressyren på Djursholm vecka 37, har blivit inställd till följd av Covid-19. Det tredje kvalet av Lövsta Future Challenge går istället under dressyrveckan av Breeders Trophy den 23 – 27 september. Mer information om de återstående två kvalen kommer.

Ni hittar nuvarande rankingen på Equipe.