Uppfödardrömmen och Breeders Trophy Segraren Heartcore L har satt riktning mot Göteborg

Nu är de på väg! Kl 11 lämnade Ninette Bolinder och uppfödningen Heartcore L Skåne för den 4 timmar långa resan mot Gothenburg Horse Show och finalen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar. På plats i Göteborg väntar helgens tävlingskompanjon Emelie Grönberg.

I helgen träffade Gothenburg Horse Show Ninette Bolinder, ägare och uppfödare till 2018 års Breeders Trophy segrare Heartcore L för att lära känna valacken bättre. Heartcore L har två fina säsonger som 5-, och 6-åring bakom sig och har inlett 7-års året starkt tillsammans med internationella ryttaren Bruce Goodin.

Nära inpå tävlingarna i Göteborg blev man dock varse om att de nationella reglerna ej harmoniserar med FEIs internationella reglemente och att de internationella ryttarna enbart får ta med sig en 7-åring till Göteborg. Bruce som även rider Chacco Blue Jr har därför tvingats göra ett mycket svårt och helt slumpmässigt val mellan de båda framtidslöftena. Lotten föll på Chacco Blue Jr och Heartcore L kommer därför istället att ridas av Emelie Grönberg under helgens tävlingar i Göteborg:

”Naturligtvis är vi besvikna att Bruce inte kommer kunna rida Heartcore i finalen, men vi har stort förtroende för Emelie och familjen Grönberg som vi på Lögshögs Gård sedan länge har ett samarbete med. Vi är verkligen jätte tacksamma för att hon ställer upp och tar sig ann en sådan här utmaning. Heartcore är tränad i samma system som Emelie sedan han var liten och de har en fin kemi så de ska bli roligt att se dem tillsammans i Scandinavium! säger Ninette.

Ninette beskriver sin ”Froggy” som han kallas till vardags (efter sin speciella stil som fölunge) som en uppfödares dröm: ”Vi har fått göra och uppleva så mycket med den här hästen. Unghäst-VM bland annat, och sen naturligtvis Breeders Trophy vinsten här i höstas. Det är en fantastisk häst. Allting är på plats. Han är gudasnäll utan att bli tråkig och med mycket power. Han vill alltid göra sitt bästa och har radat upp felfria rundor från det att han började tävla. Många kallar honom för The Clear Round Machine.” berättar Ninette.

Fram tills att Heartcore flyttade till Bruce i januari har Ninette skött vardagsarbetet medans han tävlats av Magnus Jacobson och det är är tydligt att valacken har en väldigt speciell plats i hennes hjärta:

”Jag var med vid fölningen och har själv både ridit in och hoppat in honom, det enda jag egentligen inte gjort är att tävla honom. Fram tills han flyttade till Bruce i januari har han egentligen bara varit hemifrån från för tävling så det är klart att det var svårt att skiljas från honom. Nu blir jag starstrucked varje gång jag ser honom” skrattar Ninette.  Hon fortsätter: ”Han är en underbar individ med ett fantastiskt temperament och vinnarskalle. Han är försiktig och otroligt ridbar. Man skulle kunna sitta och trimma i timmar om man bara kunde.”

Hur Heartcore L’s framtid ser ut återstår att se men Ninette är otroligt glad över att hittills haft möjligheten att följa sin uppfödning från fölunge till den lovande tävlingsindivid han är idag: ”Som uppfödare och hästägare är jag så glad att få vara med på den här resan. Det är en fantastisk häst som har världen framför sig” avslutar Ninette med stolthet i rösten.

Vi önskar Heartcore L, Ninette och Emelie stort lycka till i Scandinavium och framtiden!

Kortfakta:

Ryttare: Emelie Grönberg
Klubb: Flyinge Hästsportklubb
Häst: Heartcore L
Stamtavla: Fader: Heartbeat Moder:Diamant K Morfar: Cortez
Meriter: Segrare i Breeders Trophy för 6-åriga hästar, Unghäst VM som 5-åring (uttagen även som 6-åring men fick stå över pga en sträckning), Final i Falsterbos unghäst championat, Final i Elmia, ensam 6-åring att gå igenom Årsta Runsten felfritt
Ägare: Lögshögs Gård
Uppfödare: Lögshögs Gård