Var finns årets pristagare av Lövsta Future Challenges Hållbarhetspris?

Sedan 2016 har Lövsta Future Challenge delat ut ett årligt hållbarhetspris för att uppmuntra och lyfta fram hållbarhet inom hästnäring och ridsport. Priset delas ut i samband med Gothenburg Horse Show men juryn behöver nu allmänhetens hjälp att hitta årets pristagare.
Trots att hästnäringen är beroende av jordbruket och naturen samt att stora mängder utrustning krävs för häst och ryttare så är intresset och medvetenheten kring miljöfrågor inom näringen ganska låg. Just därför delar Lövsta Future Challenge ut ett årligt hållbarhetspris med syfte att sprida goda exempel och inspirera fler att börja arbeta med frågan.
Förra året vann Smedstads Ridcenter, där en gemensam satsning av flera aktörer ledde till en ny ridanläggning där både miljö och social hållbarhet prioriterats högt. Första året tog elittävlingen Borås Gina Tricot Grand Prix hem priset hem av för sitt nytänkande hållbarhetsarbete och lyckat samarbete mellan ridklubb och företag.

Hjälp oss att hitta årets pristagare!
Inför årets prisutdelning har det varit svårt att hitta kandidater och vi efterlyser därför fler möjliga pristagare. Priset kan delas ut till initiativ, organisationer, personer eller företag men även till produkter och tjänster som kan bidra till en positiv förändring och en hållbar ridsport och hästnäring.
Med hållbarhet menar vi sådant som en lång tid framöver skapar bättre förutsättningar för planeten och allt som lever här och som samtidigt är ekonomiskt gångbart.

Nomineringar och frågor kontakta:
Olivia Jonsson, e-post: olivia@lovstastuteri.com, tel: 073-081 59 77