Victoria Gulliksen med Ibiza vinnare av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar

Efter en spännande helg där de unga talangerna, båda hästarna och ryttarna, har levererat många fina rundor inne i fantastiska Scandinavium så avgjordes allt under söndagen. Det var till slut födelsedagsbarnet Victoria Gulliksen med stoet Ibiza som stod som vinnare i den avgörande 1.40-klassen för de unga hästarna. Bästa U25-ryttare 2020 är blott 17 år gamla Janelle Larsson med hennes fuxvalack Staralme Esc Z.

Under veckan har de svenska unga hästarna fått chansen att mäta sig mot jämnåriga internationella förmågor i tre klasser; 1.30 på torsdagen, 1.35 på lördagen och 1.40-klass på söndagen. Av de 15 ekipagen som kom till start i den utmanande 1.40-klassen under söndagsförmiddagen så vart det 6 som gick vidare till omhoppning. Efter en rafflande omhoppning var det norska Victoria Gulliksen med Ibiza som tog hand om segern. Bästa svenska ekipage blev Johanna Säll Karlsson med Hot Stuff som knep andraplatsen och Sofia Farman

—”Helt fantastiskt och superroligt att få vinna på sin födelsedag! Väldigt tacksam och han gör allt för mig där inne. Otroligt att få rida en häst som han. Han köptes på auktion i Florida när han var 4 år. Det har gått väldigt bra och jag är otroligt tacksam för att jag får rida honom. Jag värdesätter det här otroligt mycket!” sa Victoria Gulliksen.

Även Johanna Säll Karlsson är nöjd med Hot Stuffs prestation under veckans tre klasser.

—”Jag har en fantastisk häst, hon gör allt för mig. Roligt att få gå in i omhoppningen och visa vad vi går för. Det går inte att tacka Lövsta Future Challenge nog, hur de arrangerar tävling och allt de bjuder på till hästskötare och oss ryttare är helt fantastiskt.” sa Johanna Säll Karlsson.

Janelle Larsson och Johanna Säll Karlsson kommer att klimatkompenseras för sina resor under ett års tid. I klimatkompensationen räknas utsläpp från resor in och det kommer att landa på ungefär sju ton koldioxid som kompenseras.

Resultat för de unga hästarna.

Resultat för U25-ryttarna.

Foto: Pernilla Hägg